wanas_170614_0860_flat_bw.jpg
Restaurant_mardinger744.jpg
wanas_170614_0591_3.jpg
Hotel_exterior_mardinger754_crop.jpg
Wanas Estate in Sweden. Photo Per Pixel.jpg
Hotel_mardinger750.jpg
Utsikt.jpg
wanas_170614_0860_flat_bw.jpg

Wanås Restaurant Hotel


På tröskeln till en av världens mest uppmärksammade skulpturparker.

SCROLL DOWN

Wanås Restaurant Hotel


På tröskeln till en av världens mest uppmärksammade skulpturparker.

Wanås Restaurant Hotel

Wanås Restaurant Hotel ligger i två kulturbyggnader från 1700-talet på Wanås i Skåne. Wanås har en historia som går tillbaka till medeltiden och är idag omgivet av den internationellt uppmärksammade skulpturparken Wanås Konst. Hotellet har elva personligt inredda rum där nordisk design möter hållbarhet med material och produkter från trakten. Restaurangen är influerad av platsen med vilt, bär, svamp och örter från skogen, och med ekologiska produkter från gården på Wanås som mjölk, nötkött och grönsaker. Wanås har en lång historia av att välkomna gäster och konstälskare. Wanås Restaurant Hotel fortsätter traditionen och välkomnar besökare från nära och fjärran året runt för att uppleva god mat, spännande möten, natur, historia och samtidskonst. Wanås ligger i Östra Göinge i nordöstra Skåne, ca 1,5 h från Malmö/Köpenhamn. Närmsta flygplatser är Kristianstad Österlen Airport, Ronneby Air Port samt Malmö Airport och Copenhagen Airport, tågstation Hässleholm eller Kristianstad.

Boka bord och boende. Välkomna!

Wanås Restaurant Hotel är en plats för kulturella och kulinariska besök, men även en plats för själen. Ärlighet, mot våra gäster och oss själva, såväl som mot naturen, är en del av var måltid och var vistelse på Wanås.
Restaurant_mardinger744.jpg

Boka bord och boende


Lunch, middag, hotell och specialpaket

Boka bord och boende


Lunch, middag, hotell och specialpaket

BOKA BORD PÅ WANÅS RESTAURANT

Boka bord för lunch och middag för små och stora grupper. Vi ber sällskap över 8 personer att förboka för bästa service.

På kvällstid tar vi endast emot förbokade gäster.


Wanås Restaurant

+46 (0)44 253 1581

restaurant@wanasrh.se

Boka bord i restaurangen nedan. Hotellbokning endast via email eller telefon.

BOKA BOENDE PÅ WANÅS HOTEL

Hotellbokning endast via mejl eller telefon.

Wanås Hotel

+46 (0)44 253 1582

hotel@wanasrh.se 

Pris: Från 1650 kr/p i dubbelrum inkl. frukost.

Wanåspaket: Från 2200 kr/p i dubbelrum inkl. frukost och middag på Wanås Restaurant.

Entréavgift till skulpturparken Wanås Konst ingår alltid.

 

wanas_170614_0591_3.jpg

MAT


Måltider som speglar gårdens och skogens skafferi

 

MAT


Måltider som speglar gårdens och skogens skafferi

 

WANÅS RESTAURANT

Köksmästare Mathias Klingemann och restaurangchef Lisa Thunström gör tillsammans Wanås Restaurant till en matupplevelse värdig platsen. Grundfilosofin är enkel – äkta, ärlig och god mat för alla. En prestigelös matlagning, där råvarorna spelar huvudrollen. Det öppna köket, närheten till kockarna och råvarorna, stillar nyfikenheten för det som normalt pågår bakom kulisserna.  Luncherna är ett urval av rätter; soppa, sallad, eller en matigare lunchrätt, smörrebröd, kaffe, kakbord och mjukglass. På kvällen erbjuds en Wanås säsongsmeny, där några av rätterna serveras family-style. Inredningen betonar naturmaterial som kalkstensgolv, snickerier i ek och samtida möbler.

Sällskap över 8 personer vänligen förboka för bästa service! Vi har öppet dagligen för lunch och fika samt även kvällar för förbokade middagsgäster.

Se våra öppettider. Boka bord.

Välkomna!

 


Hotel_exterior_mardinger754_crop.jpg

BO


En rofylld reflektion av platsen präglad av samtida elegans.

 

BO


En rofylld reflektion av platsen präglad av samtida elegans.

 

WANÅS HOTEL

Wanås Hotel är en rofylld reflektion av platsen och präglat av samtida elegans. Vintagemöbler och samtida konst samsas med naturliga material, kalkstensgolv, trädetaljer och metertjocka stenväggar, som skapar en resa i tiden med personliga referenser till en plats, en tid, en familj. Hotellet har elva individuellt inredda dubbelrum, med generösa sängar, samtidskonst och specialdesignade möbler. Badrum med både badkar och dusch inramat med vintagefärgade kakelplattor och kalkstensgolv. Frukost på Wanås Restaurant och möjlighet att boka Wanåspaket med hotel och middag.

Boka här.

Följ oss! Facebook Instagram

Konst på Wanås Hotel av Igshaan Adams, Nathalie Djurberg & Hans Berg, Rafael Gomezbarros, Niko Luoma, Ylva Ogland, Roxy Paine, Ann-Sofi Siden och många fler.

Wanas Estate in Sweden. Photo Per Pixel.jpg

Om Wanås


Konsten, naturen och gården.

Om Wanås


Konsten, naturen och gården.

SAMTIDSKONST, EKOGÅRD OCH MEDELTIDA SLOTT

Välkomna till Wanås och en internationellt erkänd skulpturpark, ett medeltida slott och ett modernt KRAV-certifierat lantbruk. Möt samtidskonst och kulturhistoria under en promenad i den vackra vildvuxna bokskogen.

Wanås ligger i nordöstra Skåne nära det som var gränsen mellan Sverige och Danmark. I omgivningarna utkämpades det dansk-svenska kriget och i parken kan man fortfarande se den omtalade Snapphaneeken. Borgen Wanås brändes ner och 1556 byggdes slottet upp så som det till stor del ser ut i dag. Wanås Gods drivs hållbart och Wanås ingår i The Long Run, ett internationellt nätverk av hållbara besöksmål.

Skulpturparken startades 1987 av Marika Wachtmeister och drivs idag av Stiftelsen Wanås Utställningar under namnet Wanås Konst. Det finns ett sjuttiotal permanenta platsspecifika verk av internationella konstnärer i parken och i de gamla kulturbyggnaderna som omger Wanås slott. Det finns även en konsthall för tillfälliga utställningar och ett årligt program med spännande performancekonst, konstnärsmöten, workshops och guidade visningar.

Hotel_mardinger750.jpg

KALENDER


Hotel Restaurant Kreativa Möten

KALENDER


Hotel Restaurant Kreativa Möten

KALENDER

 
Utsikt.jpg

Kontakt & Öppet


Öppet året runt på Wanås Restaurant Hotel.

Kontakt & Öppet


Öppet året runt på Wanås Restaurant Hotel.

BESÖK

Wanås Restaurant Hotel
Wanås
289 90 Knislinge
Restaurang och hotell på Wanås mellan Hässleholm och Kristianstad i nordöstra Skåne. 1,5 h från Köpenhamn. Närmsta flygplatser är Kristianstad Österlen Airport, Ronneby Air Port samt Malmö Airport och Copenhagen Airport. Från Köpenhamn går tåg (Skånetrafiken) direkt till Hässleholm. Närmsta tågstationer i Hässleholm och Kristianstad.

 

restaurant

Måndag - söndag
Fika kl. 11 – 17, lunch 11.30 - 15.         
Middag från kl. 18 vid förbokning.
Stängt 30 – 31 december, 2017.
Boka bord Större sällskap över 8 personer vänligen förboka för bästa service.

MÖTEN

Konferens, event, bröllop

Välkomna till Ateljéerna med stora fönster mot naturen och gården i kulturbyggnad från 1700-talet.


 

 

hotel

Välkomna att boka via mail eller telefon. 
 

Boka boende

jobba hos oss

Wanås Restaurant Hotel
Är du intresserad av att jobba hos oss? Håll koll på denna sida och följ och gilla oss på Facebook och Instagram där vi lägger ut ev lediga tjänster.

Vi utvecklas med stöd av Landsbygdsprogrammet 2014 - 2020 inom åtgärden "Investeringsstöd för att skapa nya jobb".