Hotel_lounge_mardinger742.jpg
Barn_fall.jpg
180726_Wanas_0602.jpg
Hotel_lounge_mardinger742.jpg
Stora A web.jpg
Wanas Estate in Sweden. Photo Per Pixel.jpg
Cover_1.jpg
Utsikt.jpg
Hotel_lounge_mardinger742.jpg

Öppettider


Till 29 september öppet alla dagar kl. 11 – 16, lunch serveras kl. 11.30–15. Från 4 oktober fredagslunch och helgbrunch samt förbokade slutna sällskap.

Middag förbokas, se länk nedan.

SCROLL DOWN

Öppettider


Till 29 september öppet alla dagar kl. 11 – 16, lunch serveras kl. 11.30–15. Från 4 oktober fredagslunch och helgbrunch samt förbokade slutna sällskap.

Middag förbokas, se länk nedan.

Barn_fall.jpg

Wanås Restaurant Hotel


På tröskeln till en av världens mest uppmärksammade skulpturparker.

Wanås Restaurant Hotel


På tröskeln till en av världens mest uppmärksammade skulpturparker.

Wanås Restaurant Hotel

Wanås Restaurant Hotel ligger i två kulturbyggnader från 1700-talet på Wanås i Skåne. Wanås har en historia som går tillbaka till medeltiden och är idag omgivet av den internationellt uppmärksammade skulpturparken Wanås Konst. Hotellet har elva personligt inredda rum där nordisk design möter hållbarhet med material och produkter från trakten. Restaurangen är influerad av platsen med vilt, bär, svamp och örter från skogen, och med ekologiska produkter från gården på Wanås som mjölk, nötkött och grönsaker. Wanås har en lång historia av att välkomna gäster och konstälskare. Wanås Restaurant Hotel fortsätter traditionen och välkomnar besökare från nära och fjärran året runt för att uppleva god mat, spännande möten, natur, historia och samtidskonst. Wanås ligger i Östra Göinge i nordöstra Skåne, ca 1,5 h från Malmö/Köpenhamn. Närmaste flygplatser är Kristianstad Österlen Airport, Ronneby Airport samt Malmö Airport och Copenhagen Airport, tågstation Hässleholm eller Kristianstad.

 Välkomna!

Wanås Restaurant Hotel är en plats för kulturella och kulinariska besök, men även en plats för själen. Ärlighet, mot våra gäster och oss själva, såväl som mot naturen, är en del av var måltid och var vistelse på Wanås.
180726_Wanas_0602.jpg

MAT


Måltider som speglar gårdens och skogens skafferi

 

MAT


Måltider som speglar gårdens och skogens skafferi

 

WANÅS RESTAURANT

Wanås Restaurant erbjuder en prestigelös matlagning, där råvarorna spelar huvudrollen. Köket är öppet och ger närhet till kockarna. Luncherna är ett urval av dagligen varierande rätter och nybakat. Mjukglassen görs på gårdens ekomjölk efter eget recept.

Sällskap över 10 personer vänligen förboka gärna er lunch för bästa service!

WANÅS SÄSONGSMENY

På kvällen serveras hotellgäster och inbokade gäster Wanås säsongsmeny, en fyrarättersmeny med råvaror från gården, skogen och traktens favoritbönder à 645/kuvert. Beroende på säsong hittar ni ekologiskt hängmörat nötkött, rotfrukter och råg från gården på Wanås, vilt från skogen liksom bär och svamp och örter, närodlad frukt och grönsaker. Till detta finns möjlighet att köpa till ett utvalt dryckespaket à 450.

Se våra öppettider.

Välkomna! Scrolla ned för att boka bord för middag.
Wanås Restaurant Hotel är en kontantfri restaurang. Alla kort förutom American Express mottages.


 
Hotel_lounge_mardinger742.jpg

BO


En rofylld reflektion av platsen präglad av samtida elegans.

 

BO


En rofylld reflektion av platsen präglad av samtida elegans.

 

WANÅS HOTEL

Wanås Hotel är en rofylld reflektion av platsen och präglat av samtida elegans. Vintagemöbler och samtida konst samsas med naturliga material, kalkstensgolv, trädetaljer och metertjocka stenväggar, som skapar en resa i tiden med personliga referenser till en plats, en tid, en familj. Hotellet har elva individuellt inredda dubbelrum, med generösa sängar, samtidskonst och specialdesignade möbler. Badrum med både badkar och dusch inramat med vintagefärgade kakelplattor och kalkstensgolv. Frukost på Wanås Restaurant och möjlighet att boka Wanåspaket med hotel och middag. Condé Nast Traveler’s Hotlist 2018 och utnämnt som Årtes fab av White Guide Hotell & Bar.

Dubbelrum pris från SEK 2 400, beroende på säsong, med frukost och entré till Wanås Konst Skulpturpark.
Prisexempel: dubbelrum Medium från 4 090 kr inklusive frukost och fyrarätters säsongsmeny på Wanås Restaurant. Vid önskad bokning av detta välj rätt antal personer samt tillvalet middag i onlinebokningen ovan.

Boka: hotel@wanasrh.se


Följ oss! Facebook Instagram

Konst på Wanås Hotel av Igshaan Adams, Nathalie Djurberg & Hans Berg, Rafael Gomezbarros, Niko Luoma, Ylva Ogland, Roxy Paine, Ann-Sofi Siden och många fler.

Stora A web.jpg

Möten och konferens


Kreativa möten, konferens eller ledningsgruppsmöten på Wanås

Möten och konferens


Kreativa möten, konferens eller ledningsgruppsmöten på Wanås

Möten och KONFERENS PÅ WANÅS I SKÅNE

Kreativa möten, konferens eller ledningsgruppsmöten i Lilla och Stora Ateljén med utsikt över gården och naturen som omger Wanås. Vi erbjuder både dagkonferens med fika och lunch med ekologiska och närproducerade råvaror på Wanås Restaurant, och konferens med övernattning på Wanås Hotel. Möjlighet till inspirerande guidad visning och workshop i den internationellt uppmärksammade skulpturparken Wanås Konst. Ateljeerna passar även för event och bröllop.

Kontakta Wanås Hotel för frågor och förslag på utformning: T. 044 253 15 81 eller hotel@wanasrh.se

Stora Ateljén 16–130 personer, projektor 5.000 SEK/dag
Lilla Ateljén 2–14 personer storbildsskärm 2.500 SEK/dag

Dagkonferens med lunch och fika 500 SEK/person
Konferens med övernattning, lunch och fika  och middag 3.000 SEK/person
För sällskap över 90 p hyrs hela restaurangbyggnader mot en extra kostnad på 15.000 SEK. Alla priser exkl. moms.

Wanas Estate in Sweden. Photo Per Pixel.jpg

Om Wanås


Konsten, naturen och gården.

Om Wanås


Konsten, naturen och gården.

SAMTIDSKONST, EKOGÅRD OCH MEDELTIDA SLOTT

Välkomna till Wanås och en internationellt erkänd skulpturpark, ett medeltida slott och ett modernt KRAV-certifierat lantbruk. Möt samtidskonst och kulturhistoria under en promenad i den vackra vildvuxna bokskogen.

Wanås ligger i nordöstra Skåne nära det som var gränsen mellan Sverige och Danmark. I omgivningarna utkämpades det dansk-svenska kriget och i parken kan man fortfarande se den omtalade Snapphaneeken. Borgen Wanås brändes ner och 1556 byggdes slottet upp så som det till stor del ser ut i dag. Wanås Gods drivs hållbart och Wanås ingår i The Long Run, ett internationellt nätverk av hållbara besöksmål.

Skulpturparken startades 1987 av Marika Wachtmeister och drivs idag av Stiftelsen Wanås Utställningar under namnet Wanås Konst. Det finns ett sjuttiotal permanenta platsspecifika verk av internationella konstnärer i parken och i de gamla kulturbyggnaderna som omger Wanås slott. Det finns även en konsthall för tillfälliga utställningar och ett årligt program med spännande performancekonst, konstnärsmöten, workshops och guidade visningar.

Cover_1.jpg

Media


Om Wanås Restaurant Hotel i media. / About Wanås Restaurant Hotel in media.

Media


Om Wanås Restaurant Hotel i media. / About Wanås Restaurant Hotel in media.

Utsikt.jpg

Kontakt & Öppet


Kontakt & Öppet


BESÖK

Wanås Restaurant Hotel
Wanås
289 90 Knislinge
Restaurang och hotell på Wanås mellan Hässleholm och Kristianstad i nordöstra Skåne. 1,5 h från Köpenhamn. Närmsta flygplatser är Kristianstad Österlen Airport, Ronneby Air Port samt Malmö Airport och Copenhagen Airport. Från Köpenhamn går tåg (Skånetrafiken) direkt till Hässleholm. Närmsta tågstationer i Hässleholm och Kristianstad. Elbil och Tesla kan laddas på vår parkeringsplats.

 

restaurant

Öppettider

Vi öppet alla dagar kl 11 - 16 fram till och med den 29 september.
Lunch serveras mellan kl 11.30 - 15.00. Observera att det är självservering under lunchtid och att din bordsreservation innebär att ni har ett bord bokat inne i restaurangen. Vi har en stor uteservering som ej är bokningsbar då den inte är vädersäkrad, utan här sitter man i mån av plats. Varmt välkomna!

Middagar, vår fyrarätters säsongsmeny à 645/kuvert förbokas via onlinebokningsknappen.

Boka bord Större sällskap över 10 personer vänligen förboka er lunch för bästa service, maila restaurant@wanasrh.se din förfrågan.

Observera att vi är en kontantfri verksamhet.

MÖTEN

Konferens, event, bröllop Stora Ateljén 15–130 p, Lilla Ateljén 2–12 p
Även möjlighet till övernattning på
Wanås Hotel. Mejla din förfrågan till hotel@wanasrh.se


 

hotel

Välkomna att mejla din förfrågan!

Wanås Hotel: +46 (0) 44 253 15 81 hotel@wanasrh.se

jobba hos oss

Personal sökes
Är du intresserad av att jobba hos oss?

Mejla din CV och personliga brev till kitchen@wanasrh.se eller restaurant@wanasrh.se

Håll koll på denna sida och följ och gilla oss på Facebook och Instagram där vi lägger ut lediga tjänster.

Vi utvecklas med stöd av Landsbygdsprogrammet 2014 - 2020 inom åtgärden "Investeringsstöd för att skapa nya jobb".