• Wanås Restaurant Hotel (map)
  • Wanås 707
  • Knislinge
  • Sweden

Förgyll det nya decenniet och fira in våren på Wanås! Vi har bjudit in Ida Sundqvist, naturvinskonnässör, sommelier och grundare av Dryckesbutiken. Hon guidar er i det mousserande vinets universum under en exklusiv champagneprovning lördagen den 7 mars 2020.

Under kvällen provas sex viner från tre producenter:

Val Frison, Champagne

Domaine de Bichery, Champagne

Domaine des Marnes Blanches, Jura

Alla viner är producerade på ett hållbart och respektfullt sätt för vår miljö och tanken med provningen är lämna goda smakintryck samt en djupare inblick i hur bubblorna blir till.

Efter provningen serveras en fyrarättersmeny i samklang med champagne och komponerad av vår köksmästare Henrik Eriksson. Dryckespaket finns att köpa till. 

Ida har sedan 2008 jobbat med att importera och sälja hantverksmässiga kvalitetsviner från Europa till hotell och restauranger i Sverige, innan dess jobbade hon som sommelier i Stockholm.

Hennes mission är att få människor att dricka fantastiska viner och att dela med sig av sin kunskap.

Bokning av detta event görs under ”Boka hotell” via vår startsida www.wanasrh.se, välj sedan tillval Champagne! efter val av rumskategori.

Detta erbjudande gäller enbart i samband med boende på vårt prisbelönta boutiquehotell med 11 individuellt inredda dubbelrum. 

Pris från 2 495/person för boende i rum Medium inkl. provning, fyrarätters middag, logi i dubbelrum, frukost, entréavgift till Wanås Konst & Skulpturpark. Övrig dryck tillkommer.

Photocredit: Danger Österlin